Stinsburg Enschede

stinsburg

Nul op de meter renovatie

De woningcorporaties van Enschede staan voor een ingewikkelde uitdaging. Zij moeten namelijk al hun 80.000 sociale huurwoningen energieneutraal maken voor 2050. Om deze uitdaging waar te kunnen maken ging de woningcorporatie Domijn aan de slag. In samenwerking met Pioneering en Reimarkt komt een heus plan samen om een proefwoning te realiseren. Deze proefwoning zal volledig gerenoveerd worden tot een ‘nul op de meter woning’. Deze woning zal als voorbeeld dienen voor andere soort gelijke woningen.

Meest Duurzame Oplossing-Labs

Stichting Pioneering heeft het Meest Duurzame Oplossing-Labs (MDO-Labs) opgestart. Hierin zoeken woningcorporaties, bedrijven, hogescholen en universiteiten samen in een Lab naar de beste renovatieoplossingen voor de verschillende woningtypes. Voor het project in Stinsburg is gebruikt gemaakt van de kennis van de MDO-Labs. Hierdoor hebben ze innovatieve bedrijven en studenten de kans gegeven om hun innovaties en expertise te kunnen gebruiken. In samenwerking met deze professionals zijn de nieuwste installaties en technieken gebruikt om de woning zo energiezuinig mogelijk te kunnen maken en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzamere wereld.

Oplossingen van Niles

Een van de professionals die die meehelpt aan de renovatie van de Stinsburg woning is Niles. Niles heeft tijdens dit project invulling gegeven aan de domotica van de woning. Dit hebben we gedaan door aan de onderstaande vragen een opvulling te geven:

Slimme verlichting

Alle lampen in de woning zijn door Niles geautomatiseerd. Dit betekent dat de verlichting geactiveerd wordt aan de hand van sensoren. Ook zorgt de software van Niles ervoor dat lampen alleen aangaan als dat nodig is. Door deze maatregelen zal de verlichting alleen noodzakelijk aanstaan, wat veel energie bespaard.

Datamonitoring

Om een woning echt energiezuiniger te maken is het belangrijk om precies bij te houden hoeveel energie er in de woning verbruikt wordt. Hierdoor weet je precies wat de grote energieverbruikers zijn, maar ook op welke momenten de meeste energie opgehaald wordt. Hiervoor hebben wij datamonitoringsapparatuur geïnstalleerd die alle gebouw gebonden apparatuur meet.

Aansturen infrarood panelen

De woning wordt verwarmd aan de hand van infrarood panelen. Deze manier van verwarmen verwarmd niet de lucht op, maar juist de objecten en personen die geraakt worden door de straling. Niles zorgt ervoor dat de infrarood panelen weten wanneer er personen in de woning zijn en stuurt deze panelen aan.

Individueel aansturen radiatoren

Op sommige locaties in de woning wordt nog steeds gebruikt gemaakt van radiatoren. Ook deze radiatoren moesten automatisch aangestuurd krijgen. Deze taak heeft Niles ook op zich genomen.

Voordelen Niles

Met de services van Niles kan van uw woning, ook een smart home gemaakt worden. Zo kunnen we door de verlichting te automatiseren uw woning slimmer, duurzamer en gemakkelijker maken. Benieuwd hoe Niles uw woning kan verbeteren? Vraag een volledig vrijblijvend gesprek aan met een van onze specialisten om de mogelijkheden te bekijken!

Post delen

Meer artikelen

Nieuws

Niles is genomineerd!

Samen met Quest en Quote is INNOVATE op zoek naar de innovatiefste student van Nederland. Lars Luiten van Niles is hiervoor genomineerd en daar zijn

Verder lezen »